Обука на обучувачи поддржана од УНИЦЕФ се одржа во Софија, Бугарија, од 7 до 18 јануари 2019

Бугарското Министерство за образование и наука подготвува имплементација на МКФ како алатка за проценка на дополнителните потреби за поддршка на учениците со потешкотии во развој, како што е предвидено со законот.

Помеѓу 7 и 18 јануари 2019 година, семинари за обучувачи на обучувачите се одржаа во Софија. Проф. д-р Манфред Претис и д-р Александра Димова одржаа практична обука на училишни психолози, специјални наставници и логопеди.

Семинарот се фокусираше на учеството, перспективи базирани на способности и проценка на дополнителни образовни потреби. Учесниците изразија големо задоволство од обуката. Следните работилници поврзани со обуката се планираат за наесен.

Линк до информација за настанот: http://www.vratzadnes.com/page.php?n=19399322

 

 

 

eu-logo-en
© ICF-School.eu 2018-2021Disclaimer

LOGIN Најава за корисници

ЗА веб-страница-АДМИНИСТРАТОС

Колачињата ни олеснуваат да ви ги обезбедиме нашите услуги. Со користењето на нашите услуги ќе дозволите да користиме колачиња.