Ден за акција – инклузија за сите 2019

Како дел од Денот на инклузијата 2019, проектот „Заеднички јазик во училиште“ им беше претставен на заинтересираните учесници од Австрија.

  

„Ден за акција - инклузија за сите“ се одржува на секои две години на Педагошкиот универзитет во Штаерска, Австрија, и собира околу 200 учесници со и без попречености кои разменуваат идеи, дискутираат, остваруваат контакти и заедно ја реализираат инклузијата.

На третиот ден од настанот (7.2.2019), на заинтересираните учесници од цела Австрија им  беше претставен проектот  „Заеднички јазик во училиште“ и беа поканети да учествуваат.

LOGIN Најава за корисници

ЗА веб-страница-АДМИНИСТРАТОС

Колачињата ни олеснуваат да ви ги обезбедиме нашите услуги. Со користењето на нашите услуги ќе дозволите да користиме колачиња.