Обука со курс за вовед во МКФ „MKF@училиште - заеднички јазик“

На 16-ти април 2021, Универзитетскиот колеџ за образование на наставници на Штаерска и проектниот конзорциум на www.icf-school.eu организираа ден за обука со курс за вовед во МКФ.

На обуката присуствуваа 96 учесници од над 5 земји, вклучувајќи ги Австрија, Германија, Швајцарија, Италија, Северна Македонија и Турција. Врз основа на два модула и различни практични примери, претставниците на сите професионални групи во тимот околу детето со пречки во развојот и неговото семејство беа запознаени со Класификацијата на функционирање, попреченост и здравје (СЗО, 2005). Заклучоците од обуката ќе бидат достапни наскоро на: de/stories-de/list-stories-de/492-story-80-de

 

 

LOGIN Најава за корисници

ЗА веб-страница-АДМИНИСТРАТОС

Колачињата ни олеснуваат да ви ги обезбедиме нашите услуги. Со користењето на нашите услуги ќе дозволите да користиме колачиња.