Извештај за МКФ во Парламентот на Турција

 

На 20.06.2019 година, турското здружение за Даунов Синдром (Down Sendromu Derneği) направи презентација пред истражувачката комисија на Парламент на Турција утврдена за Одредување мерки на претпазливост што треба да се преземат за решавање на проблемите на поединците и нивните семејства поврзани со откривање на распростанетоста на Даунов синдром, аутизмот и другите нарушувања во развојот, на која присуствуваа членовите на парламентот и експертите.

Потпретседателот на здружението Фулија Екмен зборуваше и за употребата на МКФ и за проектот „Заеднички јазик во училиштата“.

 

 

 

 

LOGIN Најава за корисници

ЗА веб-страница-АДМИНИСТРАТОС

Колачињата ни олеснуваат да ви ги обезбедиме нашите услуги. Со користењето на нашите услуги ќе дозволите да користиме колачиња.