Настан за мултиплицирање одржан во Грац, Австрија

МКФ@училиште - 32 искусни и ново квалификувани наставници присуствуваа на сесиите за клучни обраќања и на работилниците за истражување на прирачниците и Интернет-алатката за користење на МКФ како заеднички јазик во училиштето!

 

32 искусни и ново квалификувани наставници присуствуваа на сесиите за клучни обраќања и на работилниците за истражување на прирачниците и Интернет-алатката за користење на МКФ како заеднички јазик во училиштето!

Во петок, 31-ви јануари, на Универзитетскиот колеџ за образование на наставници Штаерска (Австрија) се одржа Вториот настан за мултиплицирање за наставници. По воведот во филозофијата и практичната употреба на МКФ во училиште, проф. Силвија Коп-Сикст на публиката ѝ презентираше примери и специфични стратегии за трансфер, со фокус на оштетувањето на слухот и глувоста.

Почнувајќи од 16:00 часот, учесниците учествуваа на две работилници. Најпрво, тие ги разгледаа прирачниците на различните јазици, а потоа ја испробаа Интернет-алатката во компјутерската лабораторија.

На крајот беа испланирани следните чекори и последователните активности.

LOGIN Најава за корисници

ЗА веб-страница-АДМИНИСТРАТОС

Колачињата ни олеснуваат да ви ги обезбедиме нашите услуги. Со користењето на нашите услуги ќе дозволите да користиме колачиња.