ЗДСТ во посета на Министерството за здравство

На 12. март 2020 година, се одржа состанок со Мрежата за права на децата со посебни потреби (EÇHA) во Одделот за аутизам, ментални специјални потреби и ретки болести при Министерството за здравство на Турција. Беа презентирани општи информации за Меѓународната класификација на функционирање, попреченост и здравје - МКФ и за тоа како таа да се користи во областа на здравството.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

LOGIN Најава за корисници

ЗА веб-страница-АДМИНИСТРАТОС

Колачињата ни олеснуваат да ви ги обезбедиме нашите услуги. Со користењето на нашите услуги ќе дозволите да користиме колачиња.