Ден на обука за МКФ во Дорнбирн, 27.5.2019 г.

Ден на обука за МКФ од проф. Претис заедно со АКС во Дорнбирн, Ворарлберг.

На 27-ми мај се одржа Денот на обука за МКФ во Дорнбирн, Ворарлберг, заедно со АКС. Фокусот беше ставен на развивањето на стратегија за имплементација на МКФ од перспектива на различни професионални групи (рана интервенција, психологија, терапевтски науки и слично), заедно со стручните лица.

АКС ја применува МКФ како заеднички инструмент за опишување на нивните услуги за деца.

 Манфред Претис одржа семинар на кој ги изложи своите искуства и видувања.

 

 

Презентацијата на проф. Претис (на германски јазик) може да се преземе од ОВДЕ!

LOGIN Најава за корисници

ЗА веб-страница-АДМИНИСТРАТОС

Колачињата ни олеснуваат да ви ги обезбедиме нашите услуги. Со користењето на нашите услуги ќе дозволите да користиме колачиња.