„Заеднички инклузивен јазик“

Одделот за образование на областа Штаерска во Австрија и Универзитетскиот педагошки колеџ Штаерска организираа онлајн симпозиум на тема „Инклузивно образование во областа на тензијата помеѓу правото на човекови права и конкретното спроведување“ на 3. февруари 2021 година. Повеќе од 200 стручни лица од Австрија и од странство учествуваа на симпозиумот.

Силвија Коп-Сикс и Манфред Претис го претставија проектот „Заеднички инклузивен јазик“ во рамките на настанот.

Повеќе детали за настанот може да најдете тука: https://padlet.com/EuropaundBildung/cbcrpwkw3pz081qu

eu-logo-en
© ICF-School.eu 2018-2021Disclaimer

LOGIN Најава за корисници

ЗА веб-страница-АДМИНИСТРАТОС

Колачињата ни олеснуваат да ви ги обезбедиме нашите услуги. Со користењето на нашите услуги ќе дозволите да користиме колачиња.